Ovidiu Dumitrescu, Tradeville: Investitorii de retail, o forţă adormită pentru bursă care trebuie trezită. Obligaţiunile Libra Bank, la bursă spre finalul verii

Autor: Tibi Oprea 10.07.2020

♦ Tradeville ocupă primul loc în topul intermedierilor de la BVB în iunie şi al treilea loc în S1/2020.

Ovidiu Dumitrescu, di­rector general adjunct în cadrul Tradeville, spune că locul întâi pe care societatea de brokeraj îl ocupă în luna iunie la Bursa de la Bucureşti în funcţie de valoarea tranzacţiilor intermediate este datorat în principal investitorilor de retail, despre care spune însă că sunt o forţă adormită care trebuie trezită.

„Glumeam cu cineva că locul întâi pe care l-a ocupat Tradeville în luna iunie este un succes din acesta peste noapte la care s-a lucrat 25 de ani. Este pur şi simplu rezultatul poziţionării Tradeville şi a consecvenţei pe care noi am reuşit să o dezvoltăm, al inovaţiei şi al practicării unui model de business orientat către retail. Aproape toate tranzacţiile intermediate de Tradeville sunt efectuate de investitori de retail. Retailul în România este o forţă imensă care doarme. Ea ar putea să reprezinte o imensă valoare pentru finanţarea unor proiecte importante sau unor proiecte mai mărunte, dar multe, din economia românească. Cum trezim această forţă este întrebarea de 100 de milioane de euro. Trebuie să le oferim produse care să-i intereseze şi încredere printr-o conduită şi relaţie bună cu ei“, spune Dumitrescu.