Veşti bune pentru şoferi. Ministrul de Interne Marcel Vela anunţă schimbări majore: Simplificăm înmatricularea vehiculelor, cetăţenii să nu mai stea la cozi. toţi dealerii de autoturisme şi producătorii au posibilitatea de a înmatricula direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document

Autor: Vasile Magradean 10.07.2020

Procedura de înmatriculare a vehiculelor va fi simplificată astfel încât cetăţenii nu vor mai sta la cozi şi nici nu vor mai trebui să se prezinte la sediile serviciilor de înmatriculări auto dacă locuiesc departe de reşedinţele de judeţ, a anunţat, vineri, ministrul de Interne Marcel Vela.

Marcel Vela va semna ordinul de ministru prin care înmatricularea vehiculelor să poată fi făcută într-un mod mai eficient, mai simplu, astfel încât cetăţenii să nu nu mai fie puşi în situaţia în care pierd timpul şi stau la cozi în zone aglomerate.

Prin acest ordin toţi dealerii de autoturisme şi producătorii, cum sunt Dacia şi Ford, au posibilitatea de a înmatricula direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul.

De asemenea, într-un mod digital se pot face şi operaţiuni, cum sunt cele de radiere, obţinerea autorizaţiei provizorii de circulaţie sau obţinerea unui duplicat al actului de înmatriculare.

„Producătorii pot obţine o autorizaţie de circulaţie pentru probe, pentru noile modele pe care le vor produce în viitor”, a spus Vela.

Pe lângă simplificarea procedurilor, se va proceda la descentralizarea serviciilor de obţinere a permiselor şi înmatriculare a vehiculelor unde există distanţe mari între reşedinţa de judeţ şi cetăţeni.

Astfel, cetăţenii nu vor mai fi nevoiţi să se prezinte la sediul judeţean al serviciului de înmatriculări auto şi pemise, ci vor fi înfiinţate puncte de lucru în judeţ.