Atenţie dacă vreţi să plecaţi în vacanţă în Grecia: Trebuie să aveţi rezultat negativ la testul de COVID-19 cu trei zile înainte să ajungeţi la graniţă. În România, un test pentru coronavirus poate să ajungă până la 350 de lei

Autor: Eduard Ivanovici 10.07.2020

Autorităţile din Grecia vor permite accesul turiştilor care traversează graniţa cu Bulgaria doar dacă au obţinut un rezultat negativ pentru testul de COVID-19 în ultimele trei zile, a declarat vineri guvernul de la Atena, pe măsură ce încearcă să limiteze numărul de infecţii de pe teritoriul ţării, potrivit Reuters.

Ultimele restricţii vor intra în efect marţi, 14 iulie, la ora 06:00 dimineaţa, a spus Stelios Petsas, purtătorul de cuvânt al guvernului. Testul trebuie să fie efectuat de turişti cu maxim 72 de ore înainte să ajungă la graniţă.

Petsas a declarat joi că autorităţile sunt îngrijorate de numărul tot mai mare de cazuri din câteva ţări balcanice. Un oficial al Ministerului Sănătăţii a confirmat că numărul de infecţii venite prin vama Promachonas a ajuns în ultima zi la 29. În plus, turiştii trebuie să completeze în continuare formularul online cu 24 de ore înainte de intrarea în ţară.

Grecia a reuşit să controleze eficient răspândirea virusului datorită în mare parte faptului că a aplicat din timp restricţiile de circulaţie. Până acum, ţara a raportat 3.672 de cazuri şi 193 de decese.

La Sanador, un test pentru coronavirus ajunge până la 350 de lei, în timp ce preţul la Regina Maria este de 340 de lei, iar la Synevo este de 285 de lei.