Zmeura este la mare căutare. Agricultorii fac faţă greu cererii uriaşe. „Am făcut analize la fructe şi sunt zero pesticide, iar atunci bătaia este mare. Cine nu vrea să mănânce sănătos?”

Ziarul Financiar 11.07.2020

Virgil Sandu, din Iaşi, a lucrat 12 ani în Italia, iar acum întors acasă, cultivă zmeură pe două. Nu face faţă cererii, deşi într-o zi livrează 70, până la 80 de kg de zmeură ecologică, cu certificat.

Virgil Sandu a muncit 12 ani în Italia, in agricultură. S-a întors în urmă cu 4 ani şi a plantat într-o comună din judeţul Iaşi, două hectare de zmeură şi alte patru de cătină.

A investit 90.000 de euro, din care, 40.000 euro sunt din fonduri europene.

De când a început să rodească, din iunie, primeşte zilnic sute de comenzi.

Agricultorul spune că nu reuşeşte să le onoreze pe toate şi face listă de aşteptare pentru o caserolă de zmeură.

Cererea este mare şi pentru că plantaţia este ecologică, iar preţul decent.

Săptămânal livrează marfă de aproape 4.000 mii de lei. Fructele de pădure sunt comandate online.

„Clienţii primesc această caserolă de 500g, zmeură ecologică. Avem şi buletin de analize care atestă că nu folosim pesticide. Şi costă 10 lei”, spune agricultorul.

Zmeura are o concentraţie mare de antioxidanţi. Conţine vitamina C, magneziu şi este bogată în fibre dietetice, ceea ce o face ideală nu doar pentru sănătate, ci şi pentru curele de slăbire.

Agricultorul din Iaşi livrează în jur de 400 de kg pe săptămână, în perioada aceasta, dar a livrat şi mai mult, 700 kg la începutul sezonului.

„Am făcut analize la fructe şi sunt zero pesticide, iar atunci bătaia este mare. Cine nu vrea să mănânce sănătos?”, spune el.