Nelu Tătaru, despre starea de urgenţă: Dacă menţineam încă două săptămâni acea atitudine, acum eram pe panta descendentă. Am ratat relaxarea de la 1 iulie

Autor: Raluca Florescu 13.07.2020

În momentul de faţă situaţia îmbolnăvirilor cu coronavirus poate fi gestionată, iar locurile din secţiile de teraţie intensivă sunt suficiente, a spus, luni, Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii. „Nu văd în acest moment un pericol al stării de urgenţă”, a declarat acesta.

„Nu văd în acest moment un pericol al stării de urgenţă. În acest moment gestionăm situaţia, locurile sunt în terapie intensivă. Dacă mai mentineam încă 2 săptămâni acea atitudine pe care o aveam, probabil acum eram la baza pantei descendente. Ne-am grăbit să recomandăm politic anumite idei. care s-au perpetuat, precum bagatelizarea situaţiei şi neîncrederea în existenţa unui virus”, a spus Nelu Tătaru.

Acesta a declarat că, datorită situaţiei de faţă, nu au existat măsuri suplimentare de relaxare de la 1 iulie.

„Măsurile de relaxare au fost asumate. Fiecare măsură de relaxare a mers cu o serie de norme de funcţionare şi desfăşurare a acelei activităţi. Trebuia să avem măsuri de relaxare şi la 1 iulie, nu s-a întâmplat. Cred că Legea carantinei va trece. Avem o vară în care românii trebuie să trăiască cvasinormal, vom trăi cu persistenţa unui virus”, a mai declarat ministrul.