Ce spune Bill Gates despre viitorul crizei generate de coronavirus: „Dacă vom lăsa vaccinul să se îndrepte către cel mai mare ofertant, ne vom confrunta cu o pandemie mai lungă şi mai mortală”

Autor: Eduard Ivanovici 19.07.2020

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a declarat că vaccinul pentru COVID-19 ar trebui distribuit către oamenii care au cea mai mare nevoie de acesta şi nu către „cel mai mare ofertant”, potrivit CNBC.

„Dacă lăsăm medicamentele şi vaccinul să meargă către cel mai mare ofertant, în locul oamenilor şi locurilor unde este cea mai mare nevoie, ne vom confrunta cu o pandemie mai lungă şi mai mortală”, a declarat Gates.

„Avem nevoie de lideri care vor face aceste decizii de distribuţie bazându-se pe egalitate, nu pe factorii de influenţă de piaţă.”

Firma britanică de biotehnologie Moderna, compania farmaceutică americană AstraZeneca şi grupul chinez Sinovac Biotech au făcut progrese notabile în ultimele săptămâni în crearea unui vaccin anticoronavirus. Cu toate acestea, Moderna, care lucrează cu Institutul Naţional de Sănătate din SUA, a declarat că faza a treia a testelor clinice va fi amânată cu câteva săptămâni.

Bill Gates a început să avertizeze lumea în legătură cu pericolul unei potenţiale pandemii încă din 2014, încercând să pornească o conversaţie în acest sens şi cu Donald Trump în momentul preluării funcţiei de preşedinte al Statelor Unite.