Mercer Marsh Benefits: Creşterea numărului de cazuri COVID-19 modifică tipurile de beneficii acordate angajaţilor. Media creşterii salariale este de 5% în acest an

Autor: Roxana Rosu 13.07.2020

Schimbările survenite în piaţa muncii în contextul pandemiei au modificat şi politica firmelor cu privire la programele de beneficii extrasalariale, cele mai afectate bugete fiind cele de traininguri şi team building, în timp ce tot mai multe companii evaluează posibilitatea de a menţine sau implementa beneficii care cresc protecţia angajaţilor la COVID-19, arată un studiu realizat de Mercer Marsh Benefits.

Peste 40% dintre cele 150 de companii care au furnizat date aveau în continuare birourile închise la începutul lunii iunie, iar jumătate dintre organizaţii au stabilit echipe care să înceapă muncă în schimburi, la birou, în fabrici, magazine, terase şi hoteluri.

În acelaşi timp, aproape 60% dintre companii au implementat deja creşterile salariale planificate pentru acest an sau urmează să le implementeze în curând. Un sfert dintre organizaţii au decis implementarea lor în a doua parte a anului şi stau în expectativă pe fondul incertitudinii produse de contextul economic. Două din zece firme plănuiesc să îngheţe salariile.

În acest an, media creşterii salariale este de 5%, pentru toate categoriile de angajaţi, în cazul companiilor care au planificat astfel de măsuri.