Producătorul polonez Solaris livrează 20 de troleibuze noi către primăria Ploieşti pentru 10 mil. euro

Autor: Laurentiu Cotu 13.07.2020

Producătorul polonez de autobuze Solaris Bus & Coach va livra 20 de troleibuze noi companiei de transport public a municipiului Ploieşti, în cadrul unui proiect european de aproximativ 47,7 mil. lei (circa 10 mil. euro), potrivit unui comunicat de presă al municipalităţii din Ploieşti. Noua investiţie a municipalităţii ploieştene se va realiza prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4, Obiectiv specific 4.1 - Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă. Noile mijloace de transport public vor asigura funcţionalitatea la capacitatea de 100% a liniilor existente de troleibuz şi respectarea orarului curselor, inclusiv la orele de vârf.

Troleibuzele ce vor fi achiziţionate de administraţia locală vor avea o capacitate de minim 70 pasageri, din care 30 de locuri pe scaun, vor dispune de un sistem de informare a pasagerilor, tracking GPS şi anunţarea staţiei următoare, sistem de climatizare, sistem de supraveghere video, sistem automat de taxare, computer gestiune management trafic, display pentru anunţuri şi reclame, validatoare. Noile mijloace de transport urban, împreună cu celelalte 18 autobuze diesel Euro6, ce au fost achiziţionate deja de municipalitate, vor îmbunătăţi flota de  mijloace de transport ecologice în municipiul Ploieşti.

Solaris Bus & Coach este unul dintre cei mai mari producători europeni de autobuze şi troleibuze, construind peste 17.000 de vehicule în 20 de ani de existenţă. Compania poloneză, membră a grupului CAF Group, are contracte pentru a livra autobuze electrice şi în Varşovia şi Berlin.