Compania Life is Hard, listată la Bursa de la Bucureşti, a anunţat că va prelua fondul de comerţ a două companii, iar capitalul va creşte la 5,3 mil. lei

Autor: Alex Ciutacu 13.07.2020

Life is Hard, un dezvoltator software listat la Bursa de la Bucureşti, a anunţat luni seară că va prelua fondul de comerţ a două companii Active Power Solutions şi Tree Comm Services, poziţionându-se astfel ca in integrator IT&C de top, cu scopul ca peste 5 ani să ajungă în top zece integratori, cu o cifră de afaceri de 100 milioane lei şi o capitalizare de peste 150 mil lei.

Life is Hard va prelua fondul de comerţ al Active Power Solutions, constând în linia de activitate ce vizează vânzarea produselor/serviciilor telecom, valoarea preluată fiind de 12, 7 mil. lei, în contextul în care Consiliul de Administraţie al companiei Life is Hard a aprobat aceste mutări. 

Valoarea de piaţă a aportului net al companiei Tree Comm Services, a fost stabilită la 4,1 mil. lei.

Valoarea totală estimată a contractelor încheiate cu clienţii, care se va transfera, este de 8,9 mil. lei, cu un număr de 96 de angajaţi.

Cele două societăţi preluate vor primi acţiuni în compania Life is Hard.

În urma acestor preluări, capitalul social al Life is Hard ar ajunge la 5,3 mil. lei, de la 2,4 mil. lei în prezent

Acţionarul principal al companiei este Cătălin Chiş, cu 35%, care este şi principalul acţionar de la Active Power Solutions, care va deţine în noua companie 33%.

Florentina Zbîrnea, cea care deţinea Tree Comm Services, va avea o participaţie de 10% din Life is Hard, după finalizarea tranzacţiei.

La Bursa de la Bucureşti acţiunile Life is Hard au crescut cu 7% luni, valoarea de piaţă a companiei ajungând la 16,8 mil. lei.

CEO-ul companiei este Erik Barna, care deţine şi 7% din acţiuni.