UiPath devine primul start-up software pornit în România care atinge o evaluare de peste 10 mld. dolari: COVID-19 a crescut nevoia critică de automatizare

Autor: Adrian Seceleanu 14.07.2020

UiPath, un producător de ro­boţi software fondat în Bucu­reşti, care acum are sediul central în New York şi a ajuns liderul noii in­dus­trii de automatizare a sarcini­lor re­petitive din companii, a deve­nit pri­mul producător de aplicaţii fon­dat pe plan local care a atins o evalua­re de peste 10 mld. dolari, după ce a ob­ţinut o nouă finanţare de 225 mil. do­lari de la unele dintre cele mai ti­trate fon­duri de investiţii hi-tech din lume.

Finanţarea şi noua evaluare, mai ma­re cu circa 3 mld. dolari faţă de pre­cedenta rundă, au fost acce­le­rate de criza Covid-19, pe durata că­reia ce­re­rea pentru roboţi software şi auto­ma­ti­zare a explodat, după cum a declarat Daniel Dines, cofon­dator şi CEO al UiPath.

„COVID-19 a crescut nevoia criti­că de automatizare pentru a răspunde provo­că­rilor şi de a crea valoare în zile şi săptă­mâni, nu în luni sau ani“, a afirmat Dines.

Compania a anunţat că acum îşi accelerează planurile pentru o ofertă publică iniţială în lumina Covid-19. „Ne gân­deam la o listare la sfârşitul anului 2021 sau în perioada 2022, dar Covid-19 ne-a accelerat planurile“, a spus pentru Bloomberg Allison Webster, un purtător de cuvânt al UiPath.

Pe de altă parte, compania a anunţat că a ajuns la venituri anuale recurente de peste 400 de milioane de dolari, faţă de 100 de milioane de dolari anterior.