Techtex, parte a grupului Taparo, extinde producţia de măşti chirurgicale până la 35 de milioane de bucăţi pe lună şi vrea să exporte echipamente de protecţie în Europa. Ioan Filip, acţionar al Techtex: De luna viitoare, activitatea companiei se va extinde cu producerea în ţară a materialului filtrant necesar realizării măştilor de protecţie

Autor: Alexandra Cepăreanu 14.07.2020

Compania Techtex, specializată în producţia de textile tehnice şi parte a grupului Taparo, una dintre cele mai mari afaceri antreprenoriale din sectorul de mobilier ta­piţat, produce zilnic 600.000 de măşti de tip FFP2 şi chi­rur­gicale şi peste 50.000 de halate, combinezoane, bo­toşi şi lenjerii de pat, iar în luna mai a livrat apro­xi­mativ 70% din producţie spre lanţurile de retail Lidl şi Carrefour.

„Suntem în continuă dezvoltare şi extindere a capacităţii de producţie, din acest motiv estimăm că pe viitor vom putea răspunde şi altor cereri venite din zona economică, de la mari lanţuri farmaceutice ori de la portalurile de vânzări online”, a spus pentru ZF Ioan Filip, acţionarul Techtex.

Astfel, până în luna septembrie a acestui an, compania va ajunge la o capacitate de producţie de 35 de milioane de măşti chirurgicale pe lună.