Cum va fi vremea în următoarele săptămâni. ANM: Urmează o perioadă de răcire, cu temperaturi sub media perioadei

Autor: Andreea Tobias 14.07.2020

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi, prognoza pentru următoarele patru săptămâni, valabilă din 13 iulie până în 10 august. Primele două săptămâni sunt caracterizate de temperaturi mai scăzute decât media perioadei. Ploi se anunţă în sud-vest în prima săptămână. 

Săptămâna 13 - 20 iulie:

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări, dar mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în nord-estul ţării.

Săptămâna 20 - 27 iulie

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi uşor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu excepţia regiunilor nord-estice unde vor fi local deficitare.

Săptămâna 27 iulie – 3 august

Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni în sud-estul ţării, iar în rest temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru acest
interval. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi deficitar la nivelul întregii ţări, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 3 - 10 august

Valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile sudice şi sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval. Cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale în regiunile sud-estice, iar în rest vor avea o tendinţă deficitară.