ZF Bankers Summit ’20. Sergiu Oprescu, şeful ARB: România are o şansă uriaşă să folosească această criză în avantajul ei. Avem şansa să investim în economia românească

Autor: Claudia Medrega 14.07.2020

Şocul crizei generate de pandemie a venit simetric şi simultan pe mai multe canale, însă răspunsurile fiecărei ţări la criză sunt asimetrice, fiind necesară o prioritizare a celor mai importante aspecte, însă România are o şansă uriaşă să folosească această criză în avantajul ei, susţine Sergiu Oprescu, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).

“România, din punct de vedere economic, poate să aibă un răspuns adecvat, nu spun fantastic. Vedem din cifrele UE, ale FMI, privind scăderea PIB în 2020. Recâştigarea încrederii se bazează pe oportunităţi. Cred că pentru România este o şansă uriaşă ca să folosim această criză în avantajul nostru, pentru folosirea digitalizării, pentru alt model de business la nivelul societăţii. Avem pentru prima oara şansa să investim în economia românească. Această parte îmi dă zona de optimism, zona de precauţie. Ca bancher nu poţi să fii extrem de optimist, trebuie să fii precaut. Eu cred că de fapt este o problemă de încredere, de a recâştiga încrederea în răspunsul avut la criză”, a declarat şeful ARB la ZF Bankers videoconferinţa Summit ’20.