Compania din IT 2Performant vrea să se listeze pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti. Goldring, brokerul ales pentru intermediere

Autor: Tibi Oprea 14.07.2020

2Performant, companie românească de tehnologie specializată în comerţ online şi marketing digital, şi-a anunţat intenţia de listare pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti în a doua jumătate a anului 2020, iar Goldring, unul dintre cei mai activi brokeri pe piaţa românească de capital, a fost ales pentru intermediere în vederea listării.

Fondată în 2008 de Radu Spineanu, compania a devenit societate pe acţiuni din 2015 şi tot de atunci este şi auditată. La începutul acestei luni, acţionarii 2Performant au aprobat în unanimitate listarea companiei pe piaţa AeRo a BVB. Business-ul 2Performant este în prezent condus de Dorin Boerescu (CEO), Irina Dumitraşcu (CTO), Bogdan Aron (CFO) şi are un board consultativ format din Sergiu Neguţ (investitor şi co-fondator Fintech OS), Vladimir Oane (antreprenor şi co-fondator Deepstash) şi Matei Pavel (antreprenor, investitor şi co-fondator T-Me Studios).

„Marketingul afiliat este marketingul viitorului. Iar creşterile colosale pe care comerţul online le înregistrează în aceste zile ne confirmă că am intuit bine potenţialul acestui domeniu atunci când l-am adus pentru prima oară pe piaţa din România. El va creşte odată cu eCommerce-ul, care la nivel global înregistrează în acest moment un salt cu şase ani în viitor şi este estimat că va continua să crească, în condiţiile în care peste 70% dintre americani şi europeni cumpără online, iar România şi CEE, fiind în urma ţărilor din Vest, prezintă un potenţial de creştere anuală de 20-30% pentru următorii ani. Compania 2Performant a investit din timp în tehnologia proprie, dezvoltată şi operată de echipa noastră de developeri, tocmai pentru a ţine pasul cu aceste creşteri importante. Până acum am făcut o investiţie de peste 1 milion euro în propria tehnologie şi vom continua să investim în ea şi, în special, în îmbunătăţirea experienţei de utilizare, în contextul unor oportunităţi locale şi regionale mai mari ca niciodată”, spune Dorin Boerescu, CEO 2Performant.