Casa de avocatură Stratulat Albulescu a asistat Brillio, companie din domeniul tehnologiei digitale controlată de fondul de investiţii Bain Capital, în achiziţia furnizorului de consultanţă digitală Cognetik

Autor: Cristina Bellu 14.07.2020

Firma de avocatură Stratulat Albulescu a acordat asistenţă juridică companiei Brillio, companie IT cu sediul în Silicon Valley, specializată în transfor­mare digitală, unde fondul american Bain Capital este acţionar majoritar, în legătură cu achiziţia Cognetik, o companie de consultanţă digitală fondată în 2015 de doi români şi un american.

“Achiziţia Cognetik consolidează atât poziţia Brillio pe segmentul de analiză de date, cât şi strategia de a-şi extinde oferta de servicii în întreaga lume. Compania se pregăteşte de recrutări importante în Europa pentru domenii precum software development, data science şi analiză a datelor”, transmit reprezentanţii casei de avocatură.

Echipa Stratulat Albulescu a fost coordonată de Managing Partner Silviu Stratulat şi Managing Associate Cristina Man, ambii aparţinând grupului dedicat de Tech M&A.

Cognetik a fost fondată în 2015 de trei analişti, dintre care doi români, Cătălin Iuga şi Daniel Herdean, şi un american, Matt Alexander. Operaţiunile din România ale Cognetik sunt conduse de orădeanul Radu Lucaciu. 

Brillio este o companie din IT cu sediul în Silicon Valley, cu peste 2.600 de angajaţi, cu birouri în Statele Unite, Canada, Marea Britanie şi India. Brillio oferă soluţii de transformare digitală prin data science şi ingineria datelor la nivel global.