Cursa miliardarilor: După ce a reuşit să treacă de Warren Buffet, unul dintre cei mai de succes investitori ai tuturor timpurilor, Elon Musk a fost depăşit de Makesh Ambani, cel mai bogat om din Asia

Autor: Eduard Ivanovici 14.07.2020

Cel mai bogat om din India, Makesh Ambani, i-a depăşit pe Elon Musk – fondatorul companiilor Tesla şi SpaceX şi pe fondatorii Google – Sergey Brin şi Larry Page, devenind astfel al şaselea cel mai bogat om de pe planetă, conform Fortune.

Makesh este preşedintele Reliance Industries, un conglomerat din sectorul petrochimic, energetic, resurse naturale, retail şi telecomunicaţii şi are o avere netă de 72,4 miliarde de dolari.

Acţiunile conglomeratului, care atinseseră un record negativ în martie, au reuşit să îşi dubleze valoarea în ultimele luni pe măsură ce au fost atrase investiţii din partea unor companii precum Facebook şi Qualcomm, specializată în producerea de semiconductori şi echipamente pentru industria de telecomunicaţii.

India, ţara cu o doua cea mai mare populaţie din lume, a înregistrat o creştere masivă a investiţiilor străine, în special din partea unor giganţi din Silicon Valley precum Google, care a declarat luni că va investi 10 miliarde de dolari în următorii ani pentru a accelera adoptarea tehnologiilor digitale pe teritoriul ţării.

Averea lui Elon Musk este în prezent de 68,6 miliarde de dolari, în timp ce Larry Page şi Sergey Brin au reuşit până acum să acumuleze o avere de 71,6 şi, respectiv, 69,4 miliarde de dolari.