În mai puţin de o săptămână, companiile din BET încep raportările la S1/2020: TeraPlast sparge gheaţa pe 27 iulie. Urmează OMV Petrom pe 29 iulie şi BRD pe 3 august

Autor: Tibi Oprea 15.07.2020

♦ 14 august, când şapte companii sunt aşteptate să publice rezultatele financiare semestriale, este cea mai aglomerată şedinţă ♦ Fondul Proprietatea va închide sezonul raportărilor emitenţilor din prima ligă bursieră.

Cele 17 companii din prima ligă bursieră vor începe în mai puţin de o săptămână să publice rapoartele financiare aferente primelor şase luni ale anului, primul emitent care este aşteptat de investitori să raporteze fiind producătorul de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa, pe 27 iulie, potrivit datelor agregate de ZF de la Bursă.

După Teraplast, vine rândul OMV Petrom, cea mai valoroasă companie listată la bursa românească şi cel mai mare producător local de petrol şi gaze, pe 29 iulie, fiind urmată de BRD SocGen, a doua cea mai mare bancă de la Bursă, pe 3 august.

Ulterior, pe 12 august pro­ducătorul de aluminiu Alro Slatina va raporta rezultatele financiare la S1/2020, iar pe 13 august sunt programate atât Bursa de Valori Bucureşti, operatorul pieţei de capital locale, cât şi Electrica, cel mai mare distribuitor de energie electrică din România.