Curtea de Apel Craiova a suspendat executarea hotărârilor acţionarilor SIF Oltenia din 28 aprilie: dividendele care s-au plătit rămân plătite, iar plata celorlalte se suspendă

Autor: Tibi Oprea 15.07.2020

Curtea de Apel Craiova a decis miercuri ca până la soluţionarea definitivă a cererilor din partea unui grup de acţionari având ca obiect constatarea nulităţii hotărârilor acţionarilor SIF Oltenia (SIF5) din şedinţa din 28 aprilie să suspende respectivele hotărâri.

“Soluţia pe scurt: respinge excepţia apelului formulat de SIF Muntenia SA Admite apelurile. Schimbă în tot sentinţa în sensul că admite cererile reclamanţilor. Suspendă executarea Hotărârilor nr. 1-8 adoptate de AGOA SIF Oltenia SA în data de 28.04.2020 prezidată de Preşedintele Consiliului de Administraţie, până la soluţionarea definitiva a cererilor având ca obiect constatarea nulitătii respectivelor hotărâri. Admite cererea de intervenţie accesorie în interesul reclamanţilor SAI CERTINVEST SA , FIA CERTINVEST ACŢIUNI, FDI CERTINVEST BET FI INDEX şi FDI CERTINVEST XT INDEX, formulate de intervenientele Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital. Respinge cererile de interventie în interesul pârâtei formulate de intervenienţii Ungureanu Liviu, Tudor Dumitru, Fortan Procopie şi Răduţ Dumitru. Definitivă. Pronunţată azi la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, se arată pe Portalul Instanţelor de Judecată.

În aprilie, la SIF Oltenia s-au ţinut două adunări generale ale acţionarilor. AGA care s-a desfăşurat în sediu a decis să aprobe acordarea de dividende, în timp ce AGA din stradă a respins propunerea de dividende. Decizia Instanţei de a suspenda executarea hotărârilor acţionarilor suspendă implicit plata dividendelor care nu au apucat să fie distribuite.