ZF Live. Manuela Eftimie, VDM Rental: Pachetul pentru transporturi al Parlamentului European este discriminatoriu pentru transportatorii din Europa de Est

Autor: Răzvan Botea 24.07.2020

Manuela Eftimie, fondator şi CEO al casei de expediţii VDM Rental, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live că pachetul adoptat de Parlamentul European în ceea ce priveşte transportatorii din Uniunea Europeană este discriminatoriu pentru transportatorii din Europa de Est. Ea spune că automobilele est-europene trebuie să se întoarcă la fiecare 8 săptămâni în ţara de origine şi astfel se generează costuri suplimentare pentru firmele din estul Europei.

„Acest pachet de mobilitate 1 este discri­minatoriu pentru toate com­pa­niile de transport din Estul Europei, având în vedere faptul că camioanele tre­buie să se întoarcă la fiecare opt săptămâni din UE. Ţările din est, fiind la periferia Uniunii, vor avea nişte cos­turi suplimentare pentru a se întoarce în ţara de origine“, a spus ea la ZF Live.

Manuela Eftimie mai spune că în acelaşi pachet de mobilitate al Parlamentului European se interzice ca şoferii să îşi facă repausul săptămânal în cabină, angajatorul fiind astfel obligat să asigure hotel pentru angajaţi.