Mike Corbat, CEO al gigantului american Citigroup: Redresarea economică în urma crizei coronavirusului va fi inegală şi va depinde mult de răspunsurile guvernelor

Autor: Claudia Medrega 19.07.2020

Redresarea economică în urma blocajului determinat de pandemia cu COVID-19 pe măsură ce ţările vor relaxa măsurile restrictive va fi inegală şi va depinde în mare măsură de răspunsurile guvernelor, reiese din declaraţiile lui Mike Corbat, CEO al Citigroup.

„Redresarea economică va fi inegală. Răspunsurile vizează atât perspectiva sanitară, cât şi cea economică. Am văzut abordări foarte diferite, în SUA, în Marea Britanie, în alte ţări.  Au fost unele măsuri extraordinare luate pe partea economică de ministerele de finanţe, de băncile centrale din întreaga lume. Nu în ultimul rând vedem în SUA ce a făcut Rezerva Federală, ce a făcut Trezoreria în termeni de programe. Deci, în funcţie de combinaţia măsurilor vizând cele două perspective - sanitară şi economică - economiile vor evolua în moduri foarte diferite. Suntem toţi în aceeaşi furtună, dar în multe bărci diferite. Oamenii întreabă: să ne aşteptăm la o revenire a economiei în formă de V, de U, de W?! Eu cred că răspunsul este că trebuie să ne aşteptăm la câte puţin din fiecare având în vedere diferenţele în termeni de răspunsuri, având în vedere diferenţele în termeni de industrii. Cred că vom vedea diferite rate de redresare. Este încă foarte devreme pentru a spune cum va arăta redresarea. Există multe întrebări“, a declarat recent Mike Corbat, CEO al Citigroup, în cadrul unui virtual media summit.