Cristiana Ungureanu, farmacistă, proprietara lanţului de 15 farmacii Forte Vita din Argeş: În afară de trei săptămâni de vânzare mare, ulterior vânzările au scăzut

Autor: Georgiana Mihalache 16.07.2020

♦ Farmaciile Forte Vita din Piteşti au încheiat anul 2019 cu 16,8 mil. lei, în creştere cu 13% de la an la an ♦ Farmacista Cristiana Ungureanu spune că dacă vor fi oportunităţi, va continua extinderea lanţului de unităţi ♦ Farmaciile cu o singură unitate au fost cele mai afectate, chiar de dinainte de pandemia de COVID-19, spune antreprenoarea.

Piaţa retailului farmaceutic, deşi printre puţinele domenii care au funcţionat şi nu şi-au oprit activitatea pe timpul stării de urgenţă generată de pandemia de COVID-19, a înregistrat scăderi semnificative la vânzări în pe­ri­oa­da în care circulaţia pa­cien­ţilor a fost restric­ţio­nată. Du­pă ce luna mar­tie a re­prezentat un vârf de vânzări pentru farmacii, următoarea perioadă a fost la polul opus, spune farmacista Cris­tiana Ungureanu. Ea de­ţine 15 farmacii Forte Vita în Piteşti, ju­deţul Argeş.

„Fiecare trece prin pandemie în modul pro­priu. Noi nu trebuie să ne convingem între noi. Acum oamenii au trecut de la frica din starea de urgenţă la re­laxarea totală. În afară de trei săp­tămâni de vânzare mare, numai pe paracetamol şi ce dădeau la tele­vizor, ulterior vân­zările au căzut, n-a mai ieştit ni­meni din casă. S-a revăzut lucrul acesta în vânzări. Peste toate, a venit şi de la 1 iulie modificarea de preţ dată de guvern“, a spus pentru ZF Cris­tiana Ungureanu.