15 minute cu un antreprenor. Cum facem ca economia să funcţioneze în continuare? Cătălin Mahu, La Mama: Ne bugetaserăm două deschideri şi o creştere de peste 20%, dar e posibil să închidem un restaurant şi vom scădea ca business

Autor: Alexandra Cepăreanu 16.07.2020

♦ Emisiunea 15 minute cu un antreprenor, un proiect realizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu First Bank, a avut ieri prima ediţie în format video ♦ Ea va fi difuzată de luni până vineri de la 16:00 la 16:30.

Lanţul de restaurante La Mama, con­trolat de antre­pre­norul Cătălin Mahu, ia în conside­rare închiderea unuia dintre cele şase localuri pe care le de­ţine în Bucureşti, pe fon­dul pan­demiei de Covid-19.

„Este posibil să închi­dem un res­tau­rant deoarece zona respectivă a pier­dut toţi clienţii şi nu văd o revigo­ra­re pe termen mediu şi lung. Înainte de pan­demie planurile pentru anul în curs vizau des­chiderea a încă două noi lo­caţii“, a spus Cătălin Mahu, proprie­ta­rul La Mama, în cadrul emisiunii 15 mi­nute cu un antreprenor. Cum facem ca economia să funcţioneze în conti­nua­re?, realizată de ZF în parteneriat cu First Bank.

El a adăugat că pe fondul pandemiei numărul de clienţi a scăzut, însă bonul mediu şi-a menţinut valoarea în jurul sumei de 90 de lei. În medie, cele şase restaurante La Mama înregistrează peste 200.000 de clienţi pe an.

Reţeaua de restaurante a înregistrat anul trecut o creştere a cifrei de afaceri de circa 27% faţă de anul 2018, depăşind astfel suma de 5 milioane de euro, potrivit calculelor ZF, iar pentru anul în curs Cătălin Mahu estima, înainte de pandemie, o creştere de două cifre, ba chiar de peste 20%.

„Acum sperăm să mişcorăm decalajul dintre cifra de afaceri înregistrată în 2019 şi cea pe care o vom avea la finalul acestui an. Dacă atingem 70% din valoarea cifrei de afaceri înregistrată anul trecut, suntem fericiţi.“