Producătorul de lacuri şi vopsele Sarcom Vâlcea: Am accesat programul IMM Invest în prima zi şi am semnat contractul abia pe 2 iulie

Autor: Alina-Elena Vasiliu 16.07.2020

Producătorul de lacuri şi vopsele Sarcom Vâlcea, deţinut de fraţii Aurel şi Marinică Potop, a primit o finanţare de 3 milioane de lei prin programul IMM Invest, bani pe care i-a solicitat pentru a-şi finanţa activitatea şi a plăti furnizorii.

„A durat foarte mult aprobarea liniei de credit. Am accesat programul în prima zi de când s-a dat drumul şi am semnat contractul pe data de 2 iulie. Până acum, am folosit jumătate din linia de credit. Folosirea liniei de credit se face cu documente justifi­ca­tive - copii după facturi şi con­tracte - dar este relativ simplu. Până la sfârşitul anului, dorim să rambursăm toată linia de credit“, spune Marinică Potop, director şi acţionar la Sarcom.

Sarcom are o fabrică în locali­tatea Mihăeşti din judeţul Vâlcea, alături de patru puncte de lucru, în Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca şi Constanţa, unde desfăşoară activitate de distribuţie şi depozitare, şi un magazin lângă fabrica din Mihăeşti.

Compania a avut în 2019 o cifră de afaceri de 48,5 milioane de lei, în creştere cu 19% comparativ cu anul precedent, profit de aproape 8 milioane de lei şi un număr mediu de 115 angajaţi.