Furrnizorul de soluţii software Life is Hard a preluat 40% din acţiunile firmei de contabilitate şi consultanţă financiară Performia Finance, printr-o tranzacţie de 300.000 lei

Autor: Roxana Rosu 16.07.2020

Furnizorul de soluţii software Life is Hard a finalizat achiziţia a 40% din acţiunile firmei Performia Finance, companie locală care oferă servicii de contabilitate financiară, tranzacţia având o valoare de 300.000 lei, potrivit anunţului publicat la BVB.

Achiziţia a fost aprobată de acţionarii Life is Hard în decembrie 2019. 

Performia Finance ofera servicii de contabilitate financiară, salarizare şi personal, consultanţă fiscală, analiză sş consiliere financiară către 244 de companii din România.

Firma este administrată de Bogdan Ciurea, are 19 angajaţi, iar in 2019 a înregistrat o cifră de afaceri de 1,52 milioane lei.  

”Dupa intrarea LIFE IS HARD in actionariatul Performia Finance, ne propunem largirea portofoliului de clienti al ambelor companii, prin oferirea de servicii contabile pe un flow automatizat si complet digitalizat. Demersul face parte din actiunile de diversificare a portofoliului LIFE IS HARD si dezvoltarea accelerata a companiei”, se precizează în anunţ.

Compania a anunţat luni seară că va prelua fondul de comerţ a două companii, Active Power Solutions şi Tree Comm Services, poziţionându-se astfel ca integrator IT&C de top, cu scopul ca peste 5 ani să ajungă în top 10 integratori, cu o cifră de afaceri de 100 milioane lei şi o capitalizare de peste 150 mil lei. 

Acţiunile LIH au un avans de 55,5% de la începutul anului la BVB,  pe fondul unui rulaj de 3 milioane de lei. Erik Barna, director general şi acţionar, a declarat recent la ZF Live că evoluţia accelerată din ultimele şedinţe de tranzacţionare are la bază schimbarea  strategiei de dezvoltare, respectiv creşterea accelerată prin fuziuni şi achiziţii, şi spune că au câteva discuţii în acest sens.

Life is Hard are 22,2 milioane de lei capitalizare, iar acţiunile sale sunt deţinute în proporţie de 63,4% de Ioan-Cătălin Chiş, în timp ce Erik Barna deţine 13,2% din capitalul social, potrivit datelor de la BVB.