Pandemia a lăsat fără job aproape 500 de oameni. O fabrică de confecţii din Brăila s-a închis după ce 42 de angajaţi au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19

Ziarul Financiar 16.07.2020

Epidemia de COVID-19 a închis temporar o fabrică de confecţii din Brăila cu aproape 500 de angajaţi.

Autorităţile locale anunţă că proprietarii fabricii de confecţii au decis să suspende activitatea unităţii după ce 42 de persoane au fost testate pozitiv.

Angajaţii care nu au simptome au acceptat să stea acasă pentru a nu răspândi virusul.

„În judeţul Brăila, un operator economic cu 476 de angajaţi a fost nevoit să întrerupă activitatea pentru că 42 de salariaţi au fost diagnosticaţi pozitiv COVID-19, iar 343 au primit de la DSP recomandarea de izolare voluntară pe care o respectă pentru protecţia lor şi a celor apropiaţi”, a anunţat prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc, pe Facebook.

Acesta a afirmat că a comunicat situaţia creată ministrului Muncii, Violeta Alexandru, căreia i-a solicitat o soluţie pentru angajaţii care nu pot munci, dar nici nu primesc şomaj tehnic.

Membrul Guvernului a anunţat că va propune modificarea OUG nr.30/2020, ordonanţă care stabileşte măsuri în domeniul protecţiei sociale în contextul răspândirii SARS-CoV-2.

„Propunerea de modificare ce urmează a fi înaintată în cel mai scurt timp Guvernului vizează acordarea indemnizaţiei de şomaj tehnic salariaţilor angajatorilor a căror activitate este întreruptă sau redusă ca urmare a apariţiei unui focar SARS-CoV-2 sau ca urmare a izolării ori carantinării personalului. Indemnizaţia se va acorda pe toată perioada în care activitatea este întreruptă sau redusă”, a precizat prefectul judeţului Brăila, Cătălin Boboc.

O situaţie mult mai gravă s-ar putea produce la o fabrică de componente auto din Brăila.

Acolo lucrează peste 3.000 de salariaţi şi în rândul personalului au apărut câteva cazuri de infectare cu virusul SARS COV 2.