Una dintre cele mai puternic afectate ţări de pandemie păstrează prudenţa: Germania pregăteşte restricţii locale în cazul unui nou val de coronavirus

Autor: Mihai Draghici 16.07.2020

Guvernul federal german şi cele ale landurilor au convenit să impună doar restricţii locale în eventualitatea unui nou val al epidemiei de coronavirus, arată un document al Ministerului german al Sănătăţii citat de agenţia DPA şi de grupul media RedaktionsNetzwerk Deutschland (RND).

Ministerul Sănătăţii de la Berlin a stabilit cu autorităţile landurilor germane ca eventualele noi măsuri antiepidemice să fie doar punctuale.

Restricţiile de circulaţie locale sunt "un instrument adecvat", arată un document oficial elaborat după o reuniune a responsabililor germani din domeniul sănătăţii.

"Izolarea unor zone ample din oraşe precum Hamburg ori Berlin, spre exemplu, nu va mai fi posibilă. Deciziile trebuie luate în mod flexibil, în zonele respective, de autorităţile competente", precizează documentul.

Numărul infecţiilor cu noul coronavirus a început să crească în Germania, coeficientul de contagiere depăşind nivelul 1. În ultimele 24 de ore au fost raportate 534 noi cazuri de Covid-19, numărul total de îmbolnăviri ajungând la 200.260 de cazuri, potrivit Institutului Robert Koch. Până în prezent, în Germania s-au înregistrat 9.078 de decese cauzate de coronavirus.