Airbnb a devenit ţinta a numeroase critici după ce le-a cerut oaspeţilor să doneze bani către gazdele afectate de pandemia de coronavirus

Autor: Eduard Ivanovici 19.07.2020

După ce pandemia de COVID-19 a distrus veniturile la nivel mondial ale companiei Airbnb, platforma de închirieri pe termen scurt a început să le solicite bani oaspeţilor în ideea de a susţine financiar gazdele afectate de criză, trimiţându-le aşa-numitele „carduri de amabilitate” care includ donaţii către cei care îşi închiriază proprietatea, potrivit Business Insider.

La nivel global, gazdele din cadrul Airbnb au suferit pierderi de miliarde de dolari în ultimele luni în condiţiile în care traficul a continuat să fie restricţionat. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că 100% din numărul total de donaţii vor merge direct către gazde.

Decizia a stârnit un val de critici, oaspeţii fiind în cea mai mare proporţie de părere că nu ar trebui să îşi asume responsabilitatea de a le ajuta pe gazde.

„Călătoritul nu va reveni niciodată la nivelurile înregistrate înainte de pandemie”, a declarat la începutul lunii Brian Chesky, CEO-ul Airbnb. Compania cu sediul în San Francisco a concediat 25% din numărul total de angajaţi, urmând să atragă finanţări de 2 miliarde de dolari pentru a-şi susţine investiţiile.

„Cred că turismul va deveni mai intim, mai local... Oamenii nu se urcă în avioane, nu traversează frontiere şi nu călătoresc în scop de afaceri... Cred că majoritatea oamenilor vor realiza că nu este nevoie să se urce într-un avion pentru a participa la o întâlnire”, spune Chesky.