Dragoş Manolescu, OTP AM: Perioada de vară se vede în rulajele de la Bursă. E de aşteptat o creştere a lichidităţii când intră banii fondurilor de pensii

Autor: Tibi Oprea 20.07.2020

OTP Asset Management administrează active totale de 520 mil. lei şi are o cotă de piaţă de 1,2%.

Dragoş Manolescu, director general adjunct al OTP Asset Management, administrato­rului de fonduri cu active totale de 520 de milioane de lei şi o cotă de piaţă de 1,2%, spune că perioada vacanţelor de vară se poate observa în rulajele scăzute de la Bursa românească şi că se aşteaptă la noi intrări de bani din partea fondurilor de pensii.

„Este o perioadă de vacanţă şi asta se vede şi în tranzacţii, în volume. De aşteptat ar fi să vedem ce se întâmplă după 20 iulie, când intră banii fondurilor de pensii Pilon II, atunci ar fi de aşteptat o creştere a lichidităţii“, spune Dragoş Manolescu.

Cât despre dinamica Bursei de la Bucureşti, Manolescu spune că este în ton cu ce se întâmplă pe bursele externe, cu o mică diferenţă.

„Dacă analizăm, în afară de companiile din tehnologie – care de fapt au dus şi S&P 500 în sus, în contextul în care în momentul de faţă reprezintă circa 23% din indice, este un maxim  istoric ca cinci companii să reprezinte atât din S&P 500 – nu sunt multe companii care au mişcat piaţa. Celelalte componente, şi aici mă refer la energie, bănci, sunt în zona negativă de la începutul anului, au tras piaţa în jos. Dacă ne uităm la componenţa indicilor de la Bucureşti, evoluţia este în ton cu ce se întâmplă afară. Nu suntem ieşiţi din tipar. Faptul că componenta de tehnologie este mult mai mică la Bucureşti se vede în dinamica Bursei“, spune el.