Ludovic Orban sună alarma în lupta anti-COVID: Am cerut instituţiilor să acţioneze cu toate efectivele

Autor: Otilia Serescu 17.07.2020

Premierul Ludovic Orban a avut, vineri, o video-conferinţă, la care au participat prefecţii şi oficialii instituţiilor implicate în lupta contra COVID-19. El a spus că le-a cerut tuturor să fie prezenţi „cu toate efectivele în prima linie a bătăliei împotriva răspândirii noului coronavirus”.

„Am organizat o video-conferinţă cu toţi prefecţii şi toate instituţiile statului care sunt implicate în bătălia împotriva epidemiei de coronavirus. Am dat un mesaj de concentrare, de mobilizare, de responsabilitate. Am solicitat fiecărei instituţii să fie prezentă cu toate efectivele disponibile în prima linie a bătăliei, să se organizeze eficient”, a spus Orban, după întâlnirea on-line.

Şeful Executivului a punctat că le-a cerut prefecţilor să sancţioneze toate încălcările legii privind protecţia sanitară.

„Prefecţilor le-am cerut să facă operative zilnice pentru a impune toate măsurile necesare pentru a lupta în mod eficient contra răspândirii virusului, pentru a sancţiona toate încălcările de la regulile de protecţie sanitară şi de a dispune toate măsurile, pentru a face faţă oricărei provocări”, a adăugat Orban.

Joi seara a fost publicată în Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern prin care se prelungeşte starea de alertă cu alte 30 de zile.