Munca de acasă este foarte diferită în teorie vs. practică. Există o regulă cheie pe care toată lumea o ignoră acum. Care este aceasta

Autor: Ioana Matei 18.07.2020

Chiar dacă angajaţii au solicitat mai multă flexibilitate timp de mai mulţi ani, au existat lipsuri referitoare la cercetările legate de productivitatea muncii în regim remote.

Acest lucru se întâmplă fiindcă, istoric, a fost dificil să găseşti grupuri de angajaţi care să facă exact aceleaşi joburi în acelaşi fel - şi anterior pandemiei existau numeroase persoane care lucrau de acasă şi multe alte persoane care lucrau într-un birou.

Acum însă, această problemă a dispărut. Jurnaliştii de la Inc.com cred că se vor construi întregi cariere academice pe baza transformării rapide prin care trec acum angajaţi din toată lumea, care au trecut peste noapte de la „Lucrez într-un birou” la „Lucrez de acasă”.

Acest lucru înseamnă că există o mulţime de sfaturi şi reguli venite de la oameni care au lucrat cu succes de acasă timp de mai mulţi ani şi care acum sunt aplicabile pentru o masă mai mare de oameni.

„Prima Regulă” este un astfel de exemplu: din aceasta reiese că pentru a lucra cu succes de acasă, primul lucru pe care trebuia să îl facă angajaţii este să se trezească dimineaţa, să facă duş şi să se îmbrace ca şi cum ar merge la birou.
Toată lumea citează această primă regulă (chiar şi la Business MAGAZIN am publicat articole pe această temă).

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro