Firea explică numărul mare de pacienţi COVID-19 din Bucureşti: 60% dintre ei sunt din alte judeţe

Autor: Otilia Serescu 18.07.2020

Primarul general, Gabriela Firea, spune că Bucureştiul nu este focar de infecţie cu COVID-19, ea explicând faptul că 60% dintre pacienţii trataţi de spitalele din Capitală provin din alte judeţe.

„Azi s-a anunţat „record de îmbolnăviri COVID-19 în Capitală” : 4260! Titluri mari: S-a depăşit Suceava! Focar!! Nenorocire! Câtă minciună şi aberaţie. Concret: 4.260 este numărul total de pacienţi internaţi în spitalele din Bucureşti în cinci luni, din martie şi până azi (sâmbătă - n.red.). Acum sunt aproximativ 600 de pacienţi în şase spitale COVID şi suport. Pacienţii spitalelor din Capitală sunt din toată ţară. Se transferă în Bucureşti la cerere sau vin direct cu maşînă proprie ori Ambulanţă”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, Gabriela Firea.

Primarul Capitalei spune că 60% din pacienţii spitalelor din Bucureşti sunt din alte judeţe ale ţării, nu sunt bucureşteni.

„Avem suficiente paturi normale şi de ATI în Capitală, precum şi ventilatoare mecanice, de asemenea cadre medicale foarte bine pregătite. Ministerul Sănătăţii trebuie doar să-şi facă datoria şi să reorganizeze resursele în interior. Spitalul Colentina trebuie redeschis pentru pacienţii cronici din întreagă ţară! Există resurse suficiente în spitalele de boli infecţioase pentru pacienţii COVID-19”, a adăugat sursa citată.