Controale ale Poliţiei la unităţi comerciale, un ştrand şi în trafic privind prevenirea COVID-19

Autor: Dorin Oancea 18.07.2020

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Poliţia Sectorului 6, cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, au efectuat verificări cu privire la modul de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii SARS -Cov 2, într-un ştrand situat în sectorul 6.

În urma verificărilor efectuate au fost constatate şi aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.000 lei.

De asemenea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti au recoltat probe de apă din toate bazinele exterioare în scopul analizării în laborator.

Poliţia Sectorului 5, cu sprijinul Poliţiei Locale, au efectuat verificări cu privire la modul de respectare a măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii SARS -Cov 2, într-un centru comercial situat în sectorul 5. În urma verificărilor efectuate au fost constatate şi aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale.

În acelaşi timp, poliţiştii Brigăzii Rutiere, în coloaborare cu politisti locali, au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor aplicabile pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.

Acţiunea s-a desfasurat în mai multe puncte din municipiul Bucuresti şi a avut ca scop principal verificarea respectării obligaţiei de a purta masca de protectie pe timpul deplasării in autovehiculele care efectuează transport de persoane.

În urma controalelor efectuate au fost aplicate sancţiuni 72 de sancţiuni contraventionale, in valoare de 9000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.

Un bărbat in vârsta de 33 de ani a efectuat transport public de persoane in regim de taxi şi nu purtat pe timpul transportului masca de protectie. Persoana in cauza a fost sancţionata pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020.

O femeie in vârsta de 52 de ani, pasager intr-un autovehicul care efectua transport public de persoane in regim taxi, nu a respectat obligaţia de a purta masca de protectie. Persoana in cauza a fost sancţionata in conformitate cu prevederile Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.