Poliţia Bucureşti: 9 centre comerciale, verificate. 66 de oameni, amendaţi pentru că nu aveau mască

Autor: Otilia Serescu 19.07.2020

Un număr de nouă mari centre comerciale din Bucureşti au fost verificate de poliţişti, duminică, iar 66 de persoane au fost amendate pentru că nu purtau mască în spaţii închise, anunţă Poliţia Capitalei.

Duminică, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Ordine Publică, împreună cu agenţi de siguranţă publică din cadrul Sectoarelor 1- 6 Poliţie, au efectuat verificări cu privire la modul de respectare a prevederilor legii 55/2020, a regulilor de purtare a măştii şi de distanţare, de către angajaţii operatorilor economici precum şi de către consumatori.

„În cadrul acţiunii s-au verificat nouă mari centre comerciale. Cu această ocazie au legitimate 66 de persoane şi a fost aplicată o sancţiune conform Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală (portul măştii)”, menţionează sursa citată.

Au fost purtate discuţii cu personalul de pază precum şi cu personalul societăţilor comerciale verificate, ocazie cu care li s-a adus la cunoştinţă acestora faptul că purtarea măştii este obligatorie în spaţiile închise, dar şi în locurile aglomerate prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Acţiunile vor continua şi în perioada următoare, anunţă oamenii legii.