Videoconferinţa ZF Cei mai mari jucători din economie. Martie a fost una dintre cele mai bune luni din ultimii ani, dar în aprilie vânzările au scăzut cu 30%. „Faptul că produsele româneşti sunt produse generice cu preţuri foarte mici face ca producătorii români sau cei care produc în România să aibă greutăţi în dezvoltare, în finanţarea businessului.“

Autor: Ramona Cornea 20.07.2020

Vânzările de medicamente au înregistrat un avânt puternic, de 22%, în luna martie, după debutul pandemiei de COVID-19 în România, însă în lunile urmă­toare au început să scadă cu circa 30%, spune Iulian Trandafir, preşedintele Asociaţiei Distri­buitorilor şi Retailerilor Farma­ceutici (ADRFR).

„Dacă începutul de an a fost unul normal, în luna martie am văzut o creştere a cererii cu 22% pe toată piaţa. (...) Din punctul de vedere al vânzărilor, luna martie a fost una dintre cele mai bune din ultimii ani. A urmat luna aprilie când am avut o scădere de aproape 30% pe piaţă, iar în luna mai a fost o scădere de 17% faţă de aprilie, care scăzuse deja cu 30% faţă de martie. Per total, la sfârşitul lunii mai piaţa era cu 30% mai mică decât în februarie“, a declarat Iulian Trandafir în cadrul videoconferinţei ZF Cei mai mari jucători din economie. Fabricat în România 2020.