Reţeaua de farmacii Iris Pharm din Buzău a cerut 1,5 mil. lei prin IMM Invest pentru achiziţia de medicamente

Autor: Georgiana Mihalache 20.07.2020

Lanţul de farmacii Iris Pharm din Buzău, una dintre ce­le mai mari reţele regionale, a solicitat un credit de 1,5 mil. lei prin programul IMM Invest pentru a cumpăra medicamente în cazul în care în piaţă va exista o problemă cu aprovizionarea, pe fondul pandemiei de Covid-19.

„Am solicitat credit pentru apro­vizionarea cu medica­men­te. M-am gandit că e posibil să apară pro­bleme legate de circuitul de apro­vizionare. La momentul res­pec­tiv ne-am gân­dit că lucrurile vor merge mai greu din cauză că e posibil ca în anumite zone să fie mai greu de tranzitat şi am zis că e mai bine să avem o sumă de rezervă“, a spus pentru ZF Paul Negoiţă, managerul farmaciilor Iris Pharm.

Iris Pharm este un business de 67 de farmacii din Buzău, prin­tre cele mai extinse lanţuri locale din retailul farma, cu afa­ceri de 36 mil. lei în 2019. Compania deţine farmacii atât în ora­şul Buzău, cât şi la sat, mizând şi pe dezvoltarea în mediul rural.

În plină criză de Covid, mai multe medicamente pentru afecţiuni grave, dar şi cele uzuale, despre care s-a vorbit că ar trata simptomele noului virus, de exemplu paracetamol, au lipsit din farmacii sau au existat stocuri deficitare.

În plus, autorităţile din mai multe state, inclusiv Ro­mâ­nia, au luat decizii de oprire temporară a exportului de medicamente, până când criza sanitară a fost stabilizată.