Cum au fentat patronii de terase regulile. Orban: Au avut ponturi din interiorul echipelor de control

Autor: Gabriel Pecheanu 20.07.2020

Premierul Ludovic Orban acuză că reprezentanţii teraselor au avut ponturi din interiorul echipelor de control, astfel că inspectorii nu au descoperit nereguli. Astfel, spune premierul, a solicitat să se facă verificări bruşte, fără să se anunţe nimic.

„Ce le-am solicitat tuturor instituţiilor cu atribuţii de control, să efectueze controalele brusc, pentru că până acum controalele efectuate la multe terase unde aveam imagini, semnale clare că nu se respectau regulile, când veneau controalele toată lumea respecta regulile. E clar că au avut ponturi din echipele de control şi le-am solicitat prefecţilor să organizeze să anunţ prealabil şi fără să ştie echipele unde se duc astfel încât direcţia şi locul de control să fie cunoscute de coordonatorul echipei de control”, a declarat Ludovic Orban.

El a mai spus că nu pot fi impuse măsuri speciale pentru litoral.

„E greu să impui măsuri speciale (pe litoral - n.r.). Ce am crescut, am crescut prezenţa instituţiilor de control, astfel încât să creştem efectivele prezente, pentru că, este adevărat că pe litoral numărul de încălcări a regulilor este mai mare decât în alte zone. Nu cred că e necesar un regim special”, a adăugat premierul.

El a mai spus că a făcut apel către primari pentru a suspenda autorizaţiile de funcţionare agenţilor economici care nu respectă regulile de protecţie sanitară.