Citigroup, una dintre cele mai mari bănci din Statele Unite, anunţă: Este doar o „chestiune de timp” până când preţul aurului va atinge un nivel record

Autor: Eduard Ivanovici 20.07.2020

În contextul pandemiei de coronavirus, aurul va atinge un nivel record în următoarele şase-nouă uni, existând o probabilitate de 30% să ajungă la 2.000 de dolari per uncie (28 de grame), spune Citigroup, una dintre cele mai mari bănci din Statele Unite în funcţie de numărul de active, potrivit Bloomberg.

„Preţul aurului a atins noi niveluri în fiecare ţară din grupul G10 şi fiecare piaţă emergentă majoră. Este doar o chestiune de timp până va ajunge la apogeu”, spun economiştii din cadrul Citigroup.

Grupul G10 este alcătuit din Belgia, Canada, Elveţia, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit, Suedia, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos şi îi oferă Fondului Monetar Internaţional (FMI) fonduri suplimentare pentru a-şi mări capacitatea de creditare.

Aurul a înregistrat creşteri de 19% anul acesta, atingând cel mai mare nivel raportat în ultimii nouă ani. În aprilie, prima lună de carantină totală pentru majoritatea ţărilor la nivel global, Bank of America a revizuit în creştere estimările pentru preţul aurului la 3.000 de dolari per uncie, cu 50% peste recordul actual.