Producători români la raft. Micii antreprenori din industria de morărit şi panificaţie: Pretenţiile retailerilor sunt mari pentru a ne lista produsele şi când intrăm durează trei luni să listăm un produs nou

Autor: Florentina Niţu 21.07.2020

„Pâinea industrială făcută de fabrici mici ajunge foarte greu în retail“.

Micii producători din industria de morărit şi panificaţie susţin că pretenţiile retailerilor sunt prea mari pentru a le lista pâinea, cozonacii, cornurile, covrigi, biscuiţii sau alte produse din această gamă pe care le realizează, iar astfel ajung foarte greu la consumator, fie prin magazine tradiţionale, de cartier, fie sunt nevoiţi să îşi facă propria reţea de magazine pentru desfacere.

„Pretenţiile retailerilor sunt mari şi am renunţat să expunem marfa. Era nevoie de un om care să ducă pâinea la raft, de cineva care să ridice seara marfa rămasă, iar discounturile cerute erau prea mari. Noi avem o capacitate de producţie de 2.000 de pâini pe oră, dar dacă nu avem cerere, nu producem atât“, spun oficialii companiei Robystar Cristal, din Piteşti, judeţul Argeş.