Florin Cîţu, ministrul finanţelor: Lecţia din 2008-2009 este că în criză ai nevoie de dobânzi reale zero sau negative pentru a impulsiona economia şi de o politică fiscală care să fie aciclică

Autor: Roxana Rosu 21.07.2020

„Lucrăm în parteneriat cu sistemul bancar, inclusiv pe IMM Invest. În costul finanţării, mixul de politică monetară şi fiscală a mers foarte bine.“

Politica BNR de a interveni şi de a relaxa condiţiile de politică monetară a fost foarte bună şi sper că va continua la fel de agresiv, în condiţiile în care esti­mă­rile arată că mai este loc de relaxare, atâta timp cât inflaţia nu este un pericol pe termen mediu şi lung, a declarat Florin Cîţu, ministrul finanţelor, la ZF Bankers Summit 2020.

„Lucrăm în parteneriat cu sistemul bancar, inclusiv pe IMM Invest. Cred că este primul an când se întâmplă acest lu­cru. În costul fi­nan­ţării, mixul de politică monetară şi fiscală a mers foarte bine“.

Pentru minis­trul finanţelor, lec­ţia din 2008-2009 este că în criză ai ne­vo­ie de dobânzi reale zero sau negative pentru a im­pul­siona economia şi de o politică fiscală care să fie aciclică.