Dragoş Damian, CEO al producătorului de medicamente Terapia: Repoziţionarea unor medicamente a fost esenţială pentru a genera opţiuni terapeutice în criză. Criza sanitară generată de COVID-19 a pus presiune pe producţia de medicamente, iar cererile de medicamente au dus la repornirea unor linii de producţie în funcţie de nevoile pacienţilor

Autor: Georgiana Mihalache 21.07.2020

Pandemia coronavirusului a adus în prim plan industria producătoare de medicamente şi de materii prime pentru produsele farmaceutice, cele mai importante arme de luptă cu noul virus. Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj, cel mai mare producător local de medicamente, spune însă că printre lecţiile învăţate din această criză se numără adaptarea producţiei în funcţie de nevoi, dar şi nevoia de o mai mare coordonare din partea ţărilor member ale Uniunii Europene pentru a aproviziona pacienţii din toate ţările.

„Suprastocările făcute de unele ţări şi alte restricţii subminează capacitatea industriei de a aproviziona pacienţii. Evitarea sincopelor necesită o coordonare riguroasă între industrie şi autorităţi şi existenţa unei mari flexibilityăţi de reglementare“, a transmis Dragoă Damian.