Jeff Bezos deschide şampania din nou: Averea fondatorului Amazon creşte cu 13 miliarde de dolari într-o singură zi

Autor: Dorin Oancea 21.07.2020

Averea lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon, a crescut luni cu 13 miliarde de dolari, acesta fiind cel mai mare salt pentru o persoană, într-o singură zi, de la crearea indicelui Bloomberg Billionaires.

Acţiunile Amazon.com Inc. au crescut cu 7,9%, cea mai mare valoare din decembrie 2018, pe fondul optimismului în creştere în ceea ce priveşte tendinţele comerţului online, majorarea de la începutul anului fiind de 73%.

Bezos, în vârstă de 56 de ani, cea mai bogată persoană din lume, şi-a văzut averea crescînd cu 74 de miliarde de dolari în 2020, la 189,3 miliarde de dolari, în ciuda celei mai grave încetiniri a economiei SUA de la Marea Depresiune.

Averea lui Bezos este în prezent mai mare decât capitalizarea de piaţă a unor gigaţi cum sunt Exxon Mobil, Nike şi McDonald's.

Mackenzie Bezos, fosta soţie a lui Bezos, a câştigat luni 4,6 miliarde de dolari şi este acum a 13-a cea mai bogată persoană din lume.

Mark Zuckerberg, directorul executiv al Facebook, a adăugat aproape 15 miliarde de dolari la averea sa în acest an, chiar dacă firma sa se confruntă cu un boicot al companiilor privind publicitatea pe reţeaua de socializare.