Va cumpăra statul român şi maşini produse la Craiova? Iohannis vizitează mâine uzina Ford din Bănie

Autor: Bogdan Alecu 21.07.2020

Klaus Iohannis, preşedintele României, va vizita mâine uzina Ford de la Craiova, la aproape trei luni de când şi premierul Ludovic Orban a fost în vizită la fabrică.

„Confirmăm vizita Preşedintelui pentru miercuri, 22 iulie, la fabrica Ford de la Craiova. Este prima vizită de când Ford a introdus în producţie modelul Puma. Conducerea companiei îi va prezenta un status actualizat al businessului Ford în România”, au spus oficialii Ford.

Primul ministru a subliniat la acea vreme importanţa achiziţiilor de pe piaţa locală, de produse realizate în România, în detrimentul celor de import, tocmai pentru a proteja producţia autohtonă şi locurile de muncă. De la acea dată, statul a achiziţionat 6.700 de maşini Dacia prin Poliţia Română, însă până acum statul nu a cumpărat niciun automobil Ford EcoSport sau Puma, produse la Craiova.

Cea mai recentă flotă de maşini produse la Craiova a fost achiziţionată de compania Casa Noastră, proprietarul brandului Qfort, care a comandat 100 de SUV-uri Ford Puma.

În prezent uzina Ford produce în două schimburi din trei SUV-uri Puma şi EcoSport, producţia fiind mai scăzută din cauza pieţei auto europene afectate de pandemia de coronavirus.