Aproape jumătate dintre elevii români au folosit doar telefonul mobil pentru a participa la cursurile online, mult peste media altor state din UE. „Guvernul trebuie să acţioneze acum pentru că fiecare zi ne duce tot mai departe de scopul pe care îl avem, şi anume garantarea accesului la educaţie, aşa cum este constituţional, cum este etic.“

Autor: Ramona Cornea 22.07.2020

Aproape jumătate dintre elevii din ciclul de învăţământ primar, gimnazial şi liceal nu au acces la o tabletă sau la un computer, 47% dintre ei folosind doar telefonul mobil pentru parti­ciparea la cursurile online, conform studiului „Impactul COVID-19 asupra copiilor din România“, lansat, marţi, de Organizaţia Salvaţi Copiii Ro­mânia.

„Eu sunt de părere că educaţia nu se poate face de pe telefonul mobil, este greu să urmăreşti ceva de pe telefon. Din totalul copiilor, aproape jumătate dintre copiii participanţi (47%) s-au bazat exclusiv pe telefonul mobil pentru a îşi continua educaţia online. Din punctul meu de vedere este enorm, unu din doi copii a făcut acest lucru“, a spus sociologul Ciprian Grădinaru, unul dintre realizatorii studiului.