Pregătirile pentru valul doi au început. MApN: Sistemul medical modular de izolare şi tratament din Timişoara şi-a început activitatea

Autor: Otilia Serescu 22.07.2020

Sistemul medical modular de izolare şi tratament (SMMIT) Timişoara, care funcţionează ca secţie externă de Boli Infecţioase a Spitalului Militar „Dr. Victor Popescu” din localitate, şi-a început activitatea medicală de tratare a cazurilor cu formă uşoară sau medie de COVID-19, anunţă MApN.

Conform Ministerului Apărării Naţionale (MApN), la acest moment, SMMIT poate să asigure asistenţa medicală pentru un număr maxim de 50 de pacienţi, iar capacitatea secţiei de ATI este de patru paturi destinate pacienţilor a căror stare se agravează în timpul internării, fiind posibilă asigurării suportului vital până la transferul acestora pe o secţie de ATI într-un spital COVID-19 pentru monitorizare şi tratament.

„Sistemul medical modular de izolare şi tratament are în dotare un laborator de analize RT-PCR pentru diagnosticarea COVID-19 cu o capacitate de prelucrare de 40 de teste pe zi”, menţionează sursa citată.

Personalul medical care îşi desfăşoara activitatea este format din medici încadraţi la Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” Timişoara, precum şi personal nou angajat pe o perioada de şase luni pentru sprijin epidemiologic.