După ce administraţia Trump a declarat că ia în considerarea interzicerea platformei TikTok pe teritoriul ţării, aplicaţia anunţă că va crea 10.000 de locuri de muncă în Statele Unite

Autor: Eduard Ivanovici 22.07.2020

TikTok a declarat că plănuieşte să creeze 10.000 de locuri de muncă în Statele Unite în următorii trei ani, o creştere masivă faţă de cei 1.400 de angajaţi pe care îi are în prezent pe teritoriul ţării, potrivit CNN.

Anunţul vine după ce compania a devenit ţinta a numeroase critici în ceea ce priveşte gestionarea datelor utilizatorilor şi legăturile dintre statul chinez şi compania-mamă, ByteDance.

Anul acesta, TikTok şi-a triplat forţa de muncă în Statele Unite, urmând să creeze joburi noi în California, Texas, Florida şi New York. Compania a declarat că plănuieşte să îşi centreze atenţia asupra vânzărilor, moderării conţinutului, sectorului tehnic şi suportului pentru clienţi.

TikTok a încercat să se distanţeze de China, numind la mijlocul lunii mai un american în funcţia de director executiv. Compania a declarat ulterior că plănuieşte să îşi mute sediul în afara Chinei.

Săptămâna trecută, Peter Navarro, consilierul pe probleme de comerţ al Casei Albe, l-a numit pe Kevin Mayer, noul CEO din cadrul TikTok o „marionetă americană”, adăugând că aplicaţiile chineze adună datele cetăţenilor americani pentru a le oferi autorităţilor de la Beijing. În plus, Navarro se aşteaptă ca preşedintele Donald Trump să ia „măsuri ferme” împotriva reţelei de socializare şi altor aplicaţii dezvoltate în China.