ZF Live. Gabriel Albu, casa de avocatură Albu - Legal: Procesul Rompetrol 2 a durat 15 ani. Sistemul judiciar din România este supraaglomerat. Avem nevoie de încă 200-300 de judecători la nivelul instanţelor, care judecă procese comerciale

Autor: Răzvan Botea 27.07.2020

Avocatul Gabriel Albu, fondator şi managing partner al casei de avocatură Albu - Legal, a spus în cadrul emisiunii de business ZF Live că statul român câştigă aproximativ 80% din procesele cu companiile. În acest context, multe companii se îndreaptă către justiţia britanică, care are o istorie juridică economică mai lungă.

„Ceea ce trebuie să primeze într-un proces este rigoarea cu care se derulează fiecare procedură. Activitatea de judecată ţine de nişte drepturi fundamentale ale unor oameni. În general, în procesele dintre companii şi stat, acesta câştigă cam 80% dintre procese“, a spus Gabriel Albu la ZF Live.

El a spus că multe companii apelează la justiţia britanică în procesele cu statul român pentru că acolo există o înţelegere mai bună asupra fenomenelor economice complexe.