Ce l-a determinat pe Dragoş Gavriluţă, un executiv român, să se întoarcă în ţară după 20 de ani în Canada şi SUA: „Principala motivaţie a fost dorinţa de a realiza ceva special acasă“. El coordonează proiectul grupului elveţian Clariant, care face o fabrică de bioethanol de peste 100 mil. euro lângă Craiova

Autor: Cristina Roşca 23.07.2020

♦ Grupul elveţian Clariant construieşte în judeţul Dolj o fabrică de bioetanol de peste 100 mil. euro ♦ Este una dintre cele mai mari investiţii de la zero în producţie pe plan local ♦ Proiectul este coordonat de românul Dragoş Gavriluţă.

Executivul român Dragoş Gavriluţă şi-a construit întreaga carieră în cadrul grupului elveţian Clariant, pentru care lucrează din 2005, activând în Canada, SUA şi mai nou România. 

Elveţienii au luat decizia în 2017 să investească 100 mil. euro într-o fabrică de bioetanol în România. 

După ce au analizat potenţialul agricol al ţării, au pus pe hartă noua unitate de producţie a grupului, la Podari, judeţul Dolj, iar investiţiei iniţiale i s-au adăugat 40 mil. euro din fonduri de la Uniunea Europeană. Acest proiect de anvergură l-a determinat pe Dragoş Gavriluţă să revină în ţară, iar acum el deţine funcţia de project director Sunliquid România, Clariant country head România.