Numărul de îmbolnăviri a sărit de pragul de 1.000 de pacienţi nou confirmaţi în 24 de ore

Autor: Georgiana Mihalache 23.07.2020

Pentru prima dată de la debutul pandemiei de COVID-19 în România numărul de pacienţi confirmaţi cu noul virus a ajuns la 1.030 de pacienţi de la zi la zi, potrivit datelor oferite de autorităţi. În total, din februarie până în prezent au fost confirmate cu coronavirus 40.163 de persoane, însă în ultimele săptămâni, începând din iulie, numărul cazurilor este pe un trend crescător, de la zi la zi fiind stabilite noi recorduri negative de îmbolnăviri.

În total, laboratoarele acreditate au prelucrat ieri 24.800 de probe de la pacienţii care se încadrează în criteriile de testare pentru a depista persoanele care au luat virusul. Acesta este cel mai mare nivel de testare de la începutul pandemiei în România. Raportat la judeţe, cel mai mare număr de pacienţi noi l-a avut Bucureşti, cu 152 de noi cazuri faţă de ziua anterioară.

De altfel, Capitala este şi cel mai mare focar de infecţie la nivelul ţării, cu 4.770 de confirmări, depăşind Suceava. Şi în Argeş este un focar de infecţie, cu 89 de pacienţi confirmaţi de la zi la zi. La terapie intensiveă sunt internaţi 293 de pacienţi.