Giganţii de tehnologie cresc în pandemie: Veniturile Microsoft au crescut cu 13% în ultimul trimestru fiscal

Autor: Alex Ciutacu 23.07.2020

Gigantul Microsoft a raportat venituri în creştere cu 13% pentru al patrulea trimestru din anul fiscal 2020, care s-a încheiat pentru companie în data de 30 iunie, potrivit CNBC.

În ceea ce priveşte câştigul per acţiune, acesta s-a situat la 1,46 dolari per acţiune, în comparaţie cu un nivel de 1,34 dolari per acţiune estimat de analiştii chestionaţi de Refinitiv.

La nivelul veniturilor, Microsoft a raportat 38,03 miliarde dolari pentru acest trimestru, depăşind estimările Refinitiv, de 36,5 miliarde dolari.

Astfel, veniturile totale Microsoft au crescut cu 13% în trimestrul încheiat în data de 30 iunie. În trimestrul anterior, Microsoft a înregistrat o creştere de 15%, în contextul în care businessul nu a resimţit încă impactul total al crizei coronavirusului.

Segmentul de Intelligent Cloud al Microsoft, care cuprinde cloud-ul public Azure, Windows Server, SQL Server, GitHub şi serviciile enterprise, a raportat venituri de 13,37 miliarde dolari, în creştere cu 17% de la an la an, depăşind consensul analiştilor chestionaţi de FactSet, care se situa la 13,11 miliarde dolari.

Creşterea înregistrat de cloud-ul Azure a încetinit la plus 47%, în comparaţie cu un avans de 59% înregistrat în trimestrul anterior.

Microsoft nu a dezvăluit veniturile trimestriale pe Azure în valoare nominală, însă a transmis că businessul de cloud comercial a înregistrat venituri de peste 50 miliarde dolari pentru întreg anul fiscal.