Videoconferinţa Ce planuri are România cu tehnologia 5G? Silvia Dinică, membru în Comisia IT&C din Senat: Discuţia despre regulile pentru 5G ar trebui purtată în comisiile de specialitate din Parlament

Autor: Alex Ciutacu 27.07.2020

Toate problemele legate de adopţia tehno­logiei 5G - de la regulile privind licitaţia până la cele privind cerinţele de securitate impuse pentru aceste reţele – ar trebui agreate în Comisiile de specialitate din Parlament între toate partidele, este de părere Silvia Dinică, se­nator, membru în Comisia pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei a Senatului.

„Cred că e important să avem aceste reguli. Acestea trebuie să le avem, să discutăm despre ele. Noi, din perspectiva Parlamentului, putem discuta pe partea de legislaţie primară şi cred că având în vedere şi perspectiva alegerilor şi faptul că scena politică este destul de turbulentă, cred că cel mai bine orice discuţie trebuie purtată în comisiile de specialitate şi acolo trebuie agreat transpartinic. Aceste reguli ca să obţină susţinere trebuie discutate foarte clar şi eu cred că se poate. Parlamentul este cadrul unde trebuie să lucrăm cu toţii şi să ignorăm ideologia partidelor atunci când privim din punct de vedere tehnic această temă şi din perspectiva acestei relansări economice pe care ne-o dorim“, a declarat Silvia Dinică în cadrul videoconferinţei Ce planuri are România cu tehnologia 5G, organizate de ZF în parteneriat cu casa de avocatură MRP Partners.